Preşedintele Trump, testat din nou. Personalul militar şi federal, mobilizat la New York

Preşedintele Donald Trump a fost testat din nou, iar liderul de la Casa Albă a mobilizat personalul militar şi federal la New York.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că s-a supus unui al doilea test joi, folosind un diagnostic rapid, care a produs un rezultat în mai puţin de 15 minute şi care a stabilit că nu a fost infectat cu noul coronavirus, informează Reuters.

"Cred că l-am făcut chiar din curiozitate să văd cât de repede funcţionează", a declarat Donald Trump, care şi luna trecută a fost testat negativ după ce a intrase în contact cu un oficial brazilian care ulterior a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

În cadrul briefingului de presă zilnic de la Casa Albă, preşedintele Trump a anunţat planurile de operaţionalizare, de către personalul militar şi federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă faţă fluxului de pacienţi.

New York, epicentrul epidemiei

New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din SUA, cu peste 47.000 de cazuri confirmate. Consilierul prezidenţial Jared Kushner, membru al grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măşti de protecţie N-95 pentru a ajuta cadrele medicale să facă faţa situaţiei luna următoare.

Donald Trump, care iniţial a minimalizat ameninţarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea, pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esenţiale pentru menţinerea în viaţă a pacienţilor contaminaţi cu COVID-19 şi care se confruntă cu probleme respiratorii. Liderul de la Casa Albă a mai informat că a folosit legislaţia pentru a solicita companiei General Motors să producă mai multe măşti N-95.

Medicul preşedintelui american, Sean Conley, a anunţat într-o informare publicată de Casa Albă că Donald Trump a fost supus unui nou test creat de Laboratoarele Abbott, al cărui rezultat este gata în 15 minute."Este sănătos şi fără simptome", precizează scrisoarea medicului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel