Preşedintele regiunii Piemont din Italia, diagnosticat cu COVID-19

Preşedintele regiunii Piemont, din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat duminică postul de stat RAI, el devenind al doilea preşedinte regional care se îmbolnăveşte în doar 24 de ore, informează Reuters.

Potrivit EFE, informaţia a fost confirmată chiar de Cirio, care a scris pe reţelele sociale că se simte bine şi că s-a activat protocolul de izolare şi control al persoanelor apropiate. Cirio s-a supus unei testări, la fel ca şi restul preşedinţilor regionali care au participat la o reuniune cu guvernul la 4 martie. El a explicat că şi-a făcut testul ca măsură de precauţie, dat fiind că nu prezenta niciun fel de simptome, şi a profitat de ocazie pentru a le reaminti concetăţenilor săi "necesitatea de a respecta normele în vigoare pentru a evita contagierea". Echipa sa a anunţat totodată că Cirio va continua să lucreze, dar de la distanţă şi aflat în continuă comunicare cu colaboratorii săi.

Piemont, a patra regiune cel mai grav afectată în Italia 



Piemont, cu capitala la Torino, a fost a patra regiune cel mai grav afectată în Italia de epidemia de coronavirus, declanşată luna trecută. Guvernul de la Roma a pus în carantină cinci provincii din Piemont - Alessandria, Asti, Novara, Vercelli şi Verbano-Cuscio-Osola. Tot în Lombardia, întreaga conducere regională este izolată după un caz confirmat de coronavirus la un colaborator. Totodată, a fost testată pozitiv şi Patrizia Barberi, primăriţa din Piacenza, unul dintre cele mai afectate oraşe din regiunea Emilia-Romagna.

Sâmbătă, preşedintele regiunii Lazio (centru, a cărei capitală este Roma), Nicola Zingaretti, care este şi şeful Partidului Democrat din Italia (aflat la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele, M5S), a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Şi el fusese prezent la reuniunea din 4 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel