Președintele Iohannis s-a răzgândit cu privire la ”virusul ucigaș”. COVID-19 nu mai ține de noroc, ci e ”o luptă pe viață și pe moarte”

În nici o lună, scenariul despre care președintele Klaus Iohannis spunea că este unul apocaliptic a devenit realitate în România. 

”Înainte să spun câteva cuvinte despre măsurile pe care probabil le vom discuta, două vești care mi s-au părut bune despre criza sau boala generată de coronavirus. M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, deci cei 30 și, care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă.

Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.

Deci, la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi așteptat unii.” spunea președintele în 11 martie 2020. 

Astăzi, la nici o lună distanță, când situația din România nu mai e atât de simplă, și avem peste 3.000 de cazuri confirmate cu COVID-19, dar și 118 decese, președintele afirmă: 

”Trebuie să câștigăm această bătălie, o luptă pe viață și pe moarte. De data aceasta, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină pandemie provocată de un virus ucigaș.”



Vezi și: Iohannis: Învierea Domnului, CRIZĂ profundă pentru omenire. APEL care mă umple de tristețe

Iohannis: Urmează săptămâni foarte dificile. Vor veni momente cu mare încărcătură emoțională

Bisericile, ÎNCHISE de Paşte? Klaus Iohannis: E o dramă REALĂ, dar nu există nicio altă cale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel