Președintele Asociației Pacienților, după cazul cu asistenta care s-a răstit la o fată

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a catalogat, vineri, drept neprofesionist și inacceptabil modul în care o asistentă medicală s-a răstit la o fată bolnavă internată.

Președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu a declarat, vineri, pentru Mediafax, după ce o asistentă medicală a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin s-a răstit la o fată bolnavă internată acolo și la mama acesteia, că modul în care asistenta medicală a reacționat este unul „neprofesionist, inacceptabil".

„Aici ea putea să meargă la medicul de garda să-l anunțe că pacienta a depășit pragul durerii cu calmantele pe care i le administra și atunci putea suspecta o afecțiune mai gravă sau o complicație apărută între timp", spune Vasile Barbu.

El susține că asistenta medical în cauză trebuia să comunice în această speță cu medicul de gardă. „Din păcate, asistentele medicale, de cele mai multe ori, mai ales în orașele de provincie unde un medic de garda face pe tot spitalul garda și de multe ori este din afara spitalului, nu este din spital, comunicarea dintre medicul de gardă și asistentele medicale de pe secție este una foarte proastă, uneori aproape deloc", a precizat președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, pentru sursa citată.

Vasile Barbu a mai spus că o serie de cauze cumulate în timp au dus la creșterea incidenței acestor cazuri de comportamente necorespunzătoare.

„Cauza reală, pe de o parte este indisciplina personalului medical și lipsa de educație profesională în relația cu pacientul direct, pe de altă parte cutuma care s-a creat printr-o gardă și o comunicare defectuasă în timpul gărzii și modul de relaționare între medicul de garda și asistentele de pe secție, Acestea sunt timorate de multe ori", a conchis Barbu.

O anchetă a început la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după ce o asistentă a fost filmată când s-a răstit la o fată bolnavă și la mama acesteia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel