Urmărește emisiunea live


Președintele Africii de Sud le cere statelor bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate

Președintele Africii de Sud le cere bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate
Președintele Africii de Sud le cere bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate

Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, le cere statelor bogate să cedeze o parte din vaccinurile comandate.



Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a îndemnat statele bogate să înceteze acumularea în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 pe care le-au comandat, dar de care nu au nevoie imediată, el subliniind că omenirea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia, transmite Reuters, citată de Agepres.

„Avem nevoie ca aceia care au acumulat vaccinuri să le cedeze aşa încât alte ţări să le poată avea”, a spus Ramaphosa într-o reuniune în format virtual a Forumului Economic Mondial, scrie digi24.ro. „Ţările bogate ale lumii au ieşit în faţă şi au achiziţionat cantităţi mari de vaccinuri... Unele state au achiziţionat chiar de până la patru ori faţă de necesarul populaţiei lor... excluzând astfel alte ţări”, a adăugat preşedintele sud-african.

Ramaphosa, care prezidează actualmente Uniunea Africană, a mai spus că ţările continentului vor acces la fel de rapid la vaccinuri ca şi alte state. Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-19 de pe continent, care, în întregul său, se zbate să-şi asigure suficiente doze pentru a începe programele de imunizare a celor 1,3 miliarde de locuitori.

„Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează locuitorii, iar alte ţări nu vaccinează. Trebuie să acţionăm toţi împreună în combaterea coronavirusului”, a concluzionat Ramaphosa în pledoaria sa, potrivit Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel