Preşedinte PNL, autoizolat la domiciliu după ce a dat mâna cu Chiţac

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat, că îşi face testul pentru coronavirus pentru a vedea dacă a contactat sau nu infecţia şi că urmează să se autoizoleze la domiciliu pentru următoarele 14 zile, după ce a dat mâna cu colegul său de Senat, Vergil Chiţac.

'Acum aştept să facem testul, împreună cu soţia, după care mă deplasez acasă, unde voi sta izolat pentru următoarele 14 zile. Luni am fost la Biroul Politic Naţional şi am dat mâna cu colegul nostru, am fost peste 100 de persoane, dar nu a dat mâna cu toţi. Noi am dat mâna fiindcă suntem colegi în Senat. La acea şedinţă mi-a fost validată candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, iar doamnei Theodora Benedek i s-a aprobat candidatura la Primăria Târgu Mureş', a declarat Cristian Chirteş.

Senatorul mureşean a spus că i s-a solicitat din partea autorităţilor să se autoizoleze la domiciliul din Bucureşti, să ţină telefonul deschis, să răspundă la orice vizită a celor de la DSP şi că toţi cei care au avut legătură cu zone de risc trebuie să se izoleze. 'Celor care revin în ţară din zone de risc le-aş spune să respecte recomandările autorităţilor şi, credeţi-mă, sunt recomandări foarte bune', a spus Cristian Chirteş, potrivit Agerpres.

De asemenea, președintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, autoizolat la domiciliu

De asemenea, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, participant la şedinţa Biroului Permanent Naţional la care a fost prezent şi un senator liberal confirmat ulterior cu noul coronavirus, a anunţat, vineri, că a solicitat testul pentru depistarea COVID-19 şi se va autoizola la domiciliu. Miuţescu a precizat, într-un comunicat de presă, că a aflat despre decizia premierului de a solicita izolarea membrilor Guvernului şi ai Biroului Permanent Naţional în timp ce se afla într-o şedinţă cu prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. 'Astfel, pentru a elimina orice suspiciune, am decis să solicit o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a efectua testul pentru depistarea COVID-19 atât mie cât şi domnului prefect.

De asemenea, am discutat telefonic, în urmă cu câteva minute, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban şi recomandarea domniei sale este autoizolarea la domiciliu pentru toţi membrii Guvernului şi pentru membrii BPN. Acelaşi lucru îl voi face şi eu, voi intra în autoizolare la Curtea de Argeş', se arată în comunicatul transmis de liderul PNL Argeş.

El a precizat că în ultimele zile a participat la multe întruniri, inclusiv la şedinţa de luni la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, confirmat pozitiv cu COVID-19. 'Eu am stat la o distanţă considerabilă de domnia sa, nu am interacţionat direct. Apoi am avut întâlniri de lucru cu miniştrii, am fost la birou, am urmat activitatea cotidiană', se menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel