Premierul Sorin Grindeanu, jurnalist pentru scurt timp

Premierul Sorin Grindeanu a participat astăzi la deschiderea oficială a lunii plantării arborilor la Slobozia, unde a plantat un frasin şi a "încercat" meseria de jurnalist.

El a participat la acţiunea "Creştem împreună", desfăşurată într-o pădure de lângă Slobozia, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, şi consilierul său onorific Marian Neaşcu.

Prim-ministrul a precizat că protecţia mediului este una dintre priorităţile Guvernului pe care îl conduce.

"Venind de la raportul Ministerului de Interne este o trecere de la un domeniu la altul, dar care au puncte comune care se intersectează. În primul rând, vreau să vă spun că se află între proiectele şi priorităţile noastre tot ceea ce înseamnă protecţia mediului, tot ceea ce ţine de cadrul legislativ, care poate că este acoperitor, iar dacă nu este acoperitor trebuie luate măsurile urgente astfel încât acest domeniu să fie acoperit din punct de vedere legal", a spus Grindeanu, precizând că judeţul Ialomiţa are un deficit în ceea ce priveşte zona împădurită şi că a venit în acest judeţ alături de ministrul Apelor şi Pădurilor pentru a trage un semnal de alarmă.

Grindeanu a subliniat că în domeniul pădurilor sunt importante aplicarea legii de către cei responsabili şi spiritul civic. "Oricât am încerca să îmbunătăţim, şi l-am îmbunătăţit acest cadru legal, fie că vorbim de extinderea ariei unei păduri, fie că vorbim de alte programe informatice care să acopere aceste probleme, oricât am face nu putem să ne punem în faţa drujbelor sau a iresponsabilităţii unora dintre cetăţenii noştri", a arătat premierul.

Grindeanu, jurnalistul

După sesiunea scurtă de declaraţii, premierul a plantat un puiet de frasin. În timp ce planta arborele, premierul şi-a manifestat intenţia de "a juca rolul de jurnalist". Şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, social-democratul Marian Neacşu şi un reprezentant al autorităţilor locale au plantat câte un puiet.

"Pot să vin eu să filmez să văd cum plantează presa", a spus el. 

El a ţinut microfoanele jurnaliştilor, adresându-le întrebări în timp ce aceştia plantau pomi.

"Unde trebuie să stau?", i-a întrebat premierul pe jurnalişti, arătând că mai are mult de învăţat despre presă după ce aceştia l-au îndrumat să stea cu faţa către camerele de filmat. "Când aţi făcut ultima oară acest lucru? Cum l-aţi botezat?", a mai întrebat Grindeanu.

În final, premierul a mărturisit că este mai greu decât se aştepta să fie jurnalist.

Controalele în privinţa exploatărilor de păduri au fost scăzute

Premierul a afirmat că în urmă cu o săptămână a primit un raport de la Ministerul de Interne care arată că anul trecut controalele în privinţa exploatărilor de păduri au fost scăzute, apreciind că acest caz este un semnal de alarmă.

"Acel raport arată o creştere (...) a infracţionalităţii şi în acest domeniu", a spus premierul. El a subliniat că interesul României este să nu fie doar exportator de produse brute din lemn, ci să dezvolte industria autohtonă de produse finite, adăugând că aşteaptă propuneri din partea Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Adriana Petcu a precizat că până la programul Radarul Pădurilor exista un volum de 8 milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal, iar estimările Gărzii de Mediu pentru anul 2016 sunt de 200.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal.

[citeste si]

Adriana Petcu a arătat că în perioada următoare vor continua controalele. 

Premierul Sorin Grindeanu a participat aproximativ o oră la acţiunea desfăşurată la Slobozia. Acţiunea "Creştem împreună" se desfăşoară până pe 15 aprilie.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva vizează în această primăvară regenerări pe o suprafaţă de aproape 11.0000 de hectare pentru care vor fi folosiţi aproximativ 32 de milioane de puieţi. Valoarea lucrărilor din această primăvară se ridică la 42,4 milioane de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel