Premierul a anunțat ridicarea restricțiilor: „Am învins virusul din nou“. Vezi unde se întâmplă

Premierul țării a anunțat că restricțiile vor fi ridicate, ca urmare a faptului că transmiterea comunitară a virusului nu se mai produce în țara sa.

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat luni că restricțiile coronavirusului din Auckland vor fi ridicate săptămâna aceasta, întrucât și-a exprimat încrederea că al doilea val de infecții cu coronavirus din cel mai mare oraș al țării a fost aproape eliminat.

"Începuse să pară un an foarte lung. În ciuda acestui fapt, Auckland și Noua Zeelandă au rămas în planul care a funcționat de două ori, iar acum au învins virusul din nou", a precizat Jacinda Ardern. Orașul va trece la nivelul 1 de alertă miercuri seară. 

Noua Zeelandă a scăpat de virus

Noua Zeelandă, o națiune cu aproximativ 5 milioane de locuitori, pare să fi eliminat transmiterea comunitară a COVID-19 la începutul acestui an, după un blocaj dur la nivel național care a fost ulterior ridicat. Revenirea focarului din Auckland, detectat în august, a fost cel mai primejdios pe care țara l-a înregistrat, cu 179 de cazuri, fapt ce a determinat-o pe prim-ministra Jacinda Ardern să impună restricții noi în oraș. Ca urmare a limitării răspândirii, de miercuri, măsurile se vor ridica.

Țara a înregistrat luni un nou caz, implicând un neozeelandez care s-a întors din străinătate, ducând numărul total de cazuri confirmate la 1.499 și 25 de decese, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel