Premieră medicală la Iași. Pacientă cu COVID-19, operată pe creier

O premieră medicală a avut loc astăzi la Iași. O femeie aflată în stare gravă a fost operată pe creier deși era infectată cu noul coronavirus. 

O femeie de 65 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a suferit, marți, o intervenţie neurochirurgicală. Ea avea o tumoră cerebrală, iar starea ei s-a înrăutăţit, aşa că medicii au operat-o de urgenţă, scrie Mediafax. 

Cazurile extreme cer măsuri extreme

Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi au operat o pacientă cu tumoră cerebrală, deşi femeia fusese diagnosticată cu COVID-19. Starea ei se înrăutăţea, iar fără operaţie ar fi murit sigur, aşa că medicii nu au mai stat pe gânduri.

„Tot personalul medical a purtat echipamente de protecţie de grad înalt, măşti, combinezoane, viziere, ochelari de protecţie", a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Operație îngreunată de echipamentele de protecție 

Tot acest echipament de protecţie nu a făcut decât să le îngreuneze şi mai mult misiunea medicilor.

„O să vedem, speram să depăşească cu bine această intervenţie. Nu avem experienţa necesară şi nici literatura de specialitate nu este foarte elocventă în privinţa asta. Există multe controverse in ceea ce înseamnă intervenţie chirurgicală pentru o asemenea leziune care este complicată cu un asemenea virus", a mai spus Eva.

Operaţia a durat trei ore şi a decurs fără probleme. Pacienta e acum la terapie intensivă, dar din păcate, medicii nu au prea mari speranţe că-şi va reveni, diagnosticul său inițial fiind extrem de grav.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel