Prelungire stare de urgență? Tomac: Cum va VOTA PMP

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunțat cum va vota privind decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va vota în favoarea decretului prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă şi propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus, precum implementarea unui plan de restartare a economiei şi testarea întregului personal medical şi a celui auxiliar din spitale.

'Cât timp epidemia de SARS-CoV-2 nu şi-a atins apogeul şi nu există o curbă descrescătoare a cazurilor şi deceselor, măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind starea de urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate. Sunt singura cale de a limita proporţiile', precizează preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, într-un comunicat transmis luni.

Potrivit liderului PMP, simultan cu extinderea stării de urgenţă e nevoie de elaborarea şi implementarea unui plan 'coerent şi curajos' de restartare a economiei. 'Simultan cu extinderea stării de urgenţă, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mişcare (...).

Avem nevoie de restartarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut doar prin proiecte ambiţioase finanţate de stat. Dacă tot putem să ne împrumutăm peste ţinta de 3% deficit bugetar, ar trebui să ne gândim să rezolvăm problemele sistemice de infrastructură ale României. Pe lângă beneficiile implicite, am crea locuri de muncă şi am reporni sectoare cheie. Dacă tot ne împrumutăm, măcar să facem ceva cu banii aceia care să rămână apoi şi să ajutăm economia. Important este să nu ne gândim doar la ziua de astăzi. În timp de criză, avem nevoie de o guvernare cu viziune şi curaj', subliniază Eugen Tomac.

PMP mai propune testarea întregului personal medical şi a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienţilor, dar şi a corpului medical, precum şi o comunicare 'competentă şi operativă a informaţiilor referitoare la evoluţia pandemiei care servesc interesului public, conform situaţiei specifice fiecărui judeţ şi fiecărei localităţi din România, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel