Epidemiologul Molnar Geza: Când putem SCĂPA de COVID-19. Zi-cheie pentru România

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit despre prelungirea stării de urgență, despre vârful pandemiei de COVID-19 în România, dar și despre apariția unui vaccin.

Epidemiologul Molnar Geza a vorbit într-o intervenție telefonică la B1 TV, despre vârful pandemiei de COVID-19 în România, despre decizia prelungirii stării de urgență, dar și despre un vaccin împotriva noului coronavirus. 

"Pentru mine faptul că am ajuns la vârf este îmbucurător și sper că și pentru populație, și pentru guvernare. Dacă păstrăm acest stil și strategie consecvente, atunci putem să sperăm că undeva până în 15 mai vom scăpa de acest ciclu epidemic al pandemiei", a explicat epidemiologul Molnar Geza.

Ce spune despre prelungirea stării de urgență

În ceea ce privește decizia președintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile, medicul a precizat:

"La acest lucru nu pot să răspund din punct de vedere medical, dar probabil că măsurile de precauțiune, poate puțin exagerate, ar fi permis să prelungim cu două săptămâni și, conform Constituției și situației de urgență, dacă ar fi fost cazul, puteam să prelungim încă două săptămâni. Este o părere personală și nu aparține profesiunii de medic. Depinde în ce măsură se va accepta treptat introducerea diminuării și excluderii unor măsuri care, fără discuție, duc și la un oarecare disconfort în bunăstarea mentală a populației", a completat medicul. 

Vaccin împotriva COVID-19

"Fără nicio discuție, căutarea vaccinului pe care, fără să fiu prea necugetat optimist, nu-l vom avea decât peste vreun an, dacă îl vom avea", a mai spus Molnar Geza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel