PRELUNGIRE STARE DE URGENȚĂ după 15 mai. Horațiu Moldovan explică DE CE

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a anunțat posibilitatea prelungirii stării de urgență în România după 15 mai. Care este explicația acestei necesități. 

”Soluțiile, opțiunile sunt pe masă. Dacă ne vom afla pe un trend descendent, ceea ce nu s-a întâmplat încă, atunci vom relaxa - n.r. restricțiile- progresiv, pas cu pas. Dacă nu, există discuția să prelungim această stare - n.r. de urgență” a anunțat Horațiu Moldovan, la Antena 3. 

Secretarul de stat a mai explicat că mai există posibilitatea următoare: ”Să se treacă la o stare de alertă care implică măsuri mai puțin restrictive. Oricum, e vorba de o relaxare progresivă, în pași, cu măsuri prudente”. 

Relaxarea, după două săptămâni de trend descendent

Anterior, Horațiu Moldovan a subliniat: ”Ne punem problema măsurilor de relaxare după o perioadă în care numărul de cazuri de pacienți confirmați pozitiv cu Coronavirus este în scădere. Apreciem că cel puțin o săptămână sau chiar mai mult de o săptămână, spre două săptămâni, este necesar ca trendul incidenței infecțiilor să fie descrescător ca să fim siguri că ne aflăm într-o fază în care putem să luăm asemenea măsuri.”

Secretarul de stat a precizat că în ultimele zile, chiar săptămâni, suntem într-o fază ușor ascendentă care se apropie de platou. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel