Preda (PSD), ATAC la Cîțu: Nu a vorbit NIMIC despre un plan de repornire a economiei coerent şi solid!

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat marţi că Guvernul nu a făcut nimic pentru România în această perioadă de criză provocată de coronavirus, adăugând că ministrul de Finanţe ar fi trebuit să prezinte un plan de repornire a economiei ''coerent şi solid''.

'Domnul ministru cămătar, zis şi dobândă la dobândă, Florin Cîţu, a susţinut o declaraţie de presă spunându-ne despre lucrurile fantastice pe care Guvernul PNL le-a făcut pentru România în această situaţie de criză în care ne-am aflat. Concluzia pe care oricine poate să o tragă foarte simplu este că, de fapt, nu au făcut nimic şi spun acest lucru pentru că astăzi mă aşteptam să văd un plan de repornire a economiei care să fie coerent, solid şi să ştim, după data de 15 mai, atunci când situaţia de urgenţă va înceta şi legislaţia care se referă la această situaţie va trebui înlocuită cu altceva, să ştim cum reuşim să insuflăm încrederea antreprenorilor români, astfel încât să repornim economia. Despre acest plan domnul Cîţu nu a vorbit nimic.' a spus Preda.

Vezi și Cum arată ȘOCUL economic suferit de români. Cîțu, EXPLICAȚII - foto

'În schimb ne-a vorbit despre IMM Invest (...) şi ne anunţă ca pe un mare succes faptul că astăzi, la 17 zile de la lansarea oficială a acestui program, la 50 de zile de când ne aflăm în plină criză generată de epidemia de COVID, că o firmă, una singură, a accesat acest program. Foarte puţin. Extrem de puţin, domnule Cîţu', a spus Oprea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD. El a adăugat că acest lucru arată că 'efectul IMM Invest este unul marginal'.

'Însă domnul Cîţu a avut grijă (...) să introducă un domeniu care nu exista în programul PSD, din 2017, a introdus investiţiile financiare, şi atunci IFN-urile care sunt controlate astăzi de către cei care sunt în jurul lui Ludovic Orban şi al lui Cîţu, domnul Sighiartău, spre exemplu, are depusă cerere pentru a se finanţa prin acest program. Eu cred că nu este deloc în regulă să transformi un program care ar fi trebuit să se adreseze celor care într-adevăr au nevoie astăzi să reziste şi să îşi relanseze afacerile într-unul cu dedicaţie pentru camarila de partid', a menţionat acesta.

Radu Oprea a afirmat că Guvernul a introdus 'taxe noi', mai exact amenzile care au fost aplicate în starea de urgenţă pentru mai mult de 300.000 de români, cu o valoare 'incredibilă, de peste 600 de milioane de lei', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel