Povestea TRAGICĂ a primului român UCIS de COVID-19

În spatele primului român ucis de virusul COVID-19 stă o poveste tragică.

Trăia în Franța de mai bine de un deceniu, iar în urma unui control a primit un diagnostic greu, cancer pulmonar în fază terminală. Și-a dorit să vină înapoi în România, motiv pentru care, în data de 6 martie a ajuns pe Aeroportul din Craiova, alături de  un asistent social francez, care, mai apoi, s-a întors în ţara natală. 

Pe 15 martie, bărbatul în vârstă de 67 de ani a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine, iar pe 16 martie, seara, prezenta primele simptome și febră.

Ce au susținut medicii de la Spitalul Filiași

"Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului", au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, pentru adevărul.ro.

"Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv", au completat medicii.

"Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României"

Ei bine, acesta a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată. La scurt timp de la această decizie, reprezentanţii DSP Dolj au dat un verdict crunt în legătură cu soarta bărbatului: "Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României", citează cancan.ro.

Autorităţile aşteaptă de la compania aeriană lista cu toţi pasagerii care au fost în aeronava de pe 6 martie cu care a ajuns în Craiova pacientul confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel