Potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-COVID-19. Cele mai noi informații

Mai multe companii au anunţat planuri de iniţiere a testelor umane pentru vaccinuri ori tratamente anti-Covid-19, informează The New York Times.

Companiile din domeniul biotehnologiei intensifică eforturile pentru combaterea bolii, prin accelerarea planurilor de producere a unor vaccinuri şi iniţierea testelor clinice pentru potenţiale tratamente.

Compania biotehnologică Novavax, cu sediul în statul american Maryland, a anunţat recent lansarea testelor pe oameni în Australia, la jumătatea lunii mai, pentru un posibil vaccin.

Compania Mesoblast, care lucrează cu celule stem, a anunţat iniţierea testelor pe 240 de pacienţi, cu sprijinul Institutelor Naţionale de Sănătate, pentru a verifica dacă celulele stem din măduvă pot ajuta pacienţii care au dezvoltat o reacţie imunitară potenţial letală faţă de coronavirus.

În mod normal, dezvoltarea de noi vaccinuri şi tratamente ar dura câţiva ani, dar industria farmaceutică s-a mobilizat pentru reducerea timpului, beneficiind de susţinerea organizaţiilor nonprofit, a agenţiilor guvernamentale şi a autorităţilor de reglementare.

Novavax a transmis că un potenţial vaccin a stimulat producerea unei reacţii imunitare puternice în testele efectuate în laborator şi pe animale, generând anticorpi care pot combate coronavirusul. Produsul final ar putea fi disponibil abia peste cel puţin un an, Novavax urmând să lanseze curând testele pe oameni.

Un vaccin fabricat de Moderna este deja în procedura de testare clinică din 15 martie. Altul, dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, este testat deja pe oameni. Grupul Johnson & Johnson va începe testele clinice în septembrie, după ce a primit fonduri de aproape 500 de milioane de dolari prin parteneriate intermediate de Departamentul american al Sănătăţii.

De asemenea, vaccinuri experimentale dezvoltate de cercetătorii Universităţii din Pittsburgh şi de Colegiul de Medicină Baylor din Houston aşteaptă aprobarea Administraţiei SUA pentru Alimentaţie şi Medicamente pentru lansarea testelor pe oameni, notează Mediafax.

Pfizer a anunţat joi că va începe testarea unui medicament experimental şi a unui tratament reumatoid pentru artroză, Xeljanz, în cazul Covid-19.

Cu toate acestea, un vaccin ar fi cea mai bună modalitate de a opri răspândirea coronavirusului, deoarece stimulează apărarea naturală imunitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel