Portugalia oferă drepturi cetățenești depline imigranților și refugiaților

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Portugalia a oferit drepturi cetățenești depline tuturor migranților și refugiaților, în timpul crizei de coronavirus.

Portugalia a oferit drepturi cetățenești depline tuturor migranților și refugiaților în timpul crizei de coronavirus, conform CNN. Măsura temporară le permite acestora acces complet la sistemul de sănătate portughez, într-un moment în care situația devine mult mai rea.

Decizia va „garanta fără echivoc drepturile tuturor cetățenilor străini" care au aplicat pentru imigrarea în Portugalia, însemnând că „sunt într-o situație de permanență regulată pe teritoriul național", până pe 30 iunie, a transmis Consiliul de Miniștri al Portugaliei.

Reducerea riscurilor de sănătate publică

Consiliul a explicat că măsura a fost luată pentru „a reduce riscurile de sănătate publică" asociate cu menținerea programărilor, atât pentru agenții de la frontieră, cât și pentru migranți și refugiați.

Portugalia a declarat stare de urgență pe 18 martie, instaurându-se pe 19 martie. Starea avea să țină 15 zile. Prim-ministrul portughez Antonio Costa a transmis că „democrația nu va fi suspendată".

Președintele a asemănat pandemia cu un război

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a denumit pandemia „un adevărat război", care va pune probleme „modului de trai și economiei" țării.

Rebelo de Sousa a lăudat comportamentul portughezilor, „care au fost exemplari prin implementarea auto-izolării", reflectând astfel „o țară care a trecut peste toate".

Portugalia are peste 6.400 de cazuri de coronavirus, 140 de morți și 43 de vindecați, conform cifrelor Universității Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel