Ponta critică votul Camerei în cazul Stan: e un rezultat rău

autoritatea-de-supraveghere-financiara-infiintata-pana-pe-15-martie
autoritatea-de-supraveghere-financiara-infiintata-pana-pe-15-martie

Respingerea cererii de arestare a social-democratului Ion Stan de către Camera Deputaților "e un rezultat rău" pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare şi intrarea în Spațiul Schengen, a afirmat, vineri, premierul Victor Ponta, susținând că i-a cerut deja deputatului dâmbovițean demisia din PSD şi din Parlament.

Camera Deputaților a votat, vineri, cu 145 voturi "pentru" şi 226 "împotrivă" respingerea cererii procurorilor privind arestarea lui Ion Stan, acuzat de două infrațiuni de trafic de influență. După votul deputaților, premierul Victor Ponta a declarat: "Sigur, pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare, pentru intrarea în Spațiul Schengen, e un rezultat rău. Eu am votat în această idee, pentru ridicarea imunității, însă decizia plenului e foarte clar (...) Lucrul ăsta ne va afecta foarte clar în rapoartele internaționale", a anticipat Ponta.

Ulterior, președintele PSD a adăugat: "Eu pot să fac un singur lucru din punct de vedere politic și l-am anunțat deja pe dl Stan că nu mai poate face parte nici din grupul PSD, nici din PSD. Iar soluția, sigur, ar fi ca domnia sa să își dea demisia din Parlament, cum a făcut și fostul deputat Trășculescu, pentru a nu se considera că se ascunde în spatele imunității parlamentare. I-am transmis că îi voi cere acest lucru și public. De exclus nu l-am exclus, că nu pot să-l exclud pe loc, dar dacă domnia sa nu pleacă din PSD, organizația Dâmbovița va face acest lucru", a avertizat el.

La 27 noiembrie, în baza solicitării DNA, ministrul Justiţiei a transmis Parlamentului cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan. Procurorii DNA au dispus pe 23 noiembrie, extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de deputatul Ion Stan pentru infracțiunea de trafic de influență, acesta fiind acuzat că a pretins bani şi produse pentru campania electorală din 2009, potrivit unui anunța al DNA.

Potrivit DNA, prin ordonanța de extindere a cercetărilor, procurorii au reținut că, în perioada mai-iunie 2009, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a PSD, Ion Stan a pretins și a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că are influență asupra unor funcționari, respectiv primari, ai unor localități din jud. Dâmbovița, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunțător.

Acuzatorii mai susțin că Stan ar fi primit și 60.000 de lei, dintr-un total de 130.000 solicitați pentru campania electorală.

Cererea procurorilor s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor și pe 12 decembrie, dar din lipsă de cvorum nu a mai fost supusă la vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel