Pompierii și angajații centrelor rezidențiale vor fi testaţi pentru coronavirus. Ce se întâmplă cu profesorii

Ioana Mihăilă / Captură video
Ioana Mihăilă / Captură video

Pompierii, angajații din sistemul de urgență și cei ai centrelor rezidențiale vor fi testaţi pentru coronavirus. Cu privire la profesori, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus, luni după-amiază, că Ministerul Educației va trebui să vină cu un punct de vedere.

Ioana Mihăilă a fost întrebată luni, 30 august, dacă a luat o decizie în privința profesorilor nevaccinați, dacă vor fi testați pe banii lor sau din banii DSP.

„Ministerul Sănătății vine cu o propunere de proiect de lege pentru testarea personalului medical. Din discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Muncii, probabil că în acest proces de testare vor fi incluși și cei care muncesc în centrele rezidențiale. De asemenea, vor fi incluși, din discuțiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situații de Urgență, și pompierii și angajații din sistemul de urgență. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcție de cum își reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat”, a spus Ioana Mihăilă.

Legat de testarea profesorilor, ministrul Sănătății a spus că Ministerul Educației va trebui, împreună cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere.

Cîțu, despre eventuale noi restricții: Niciodată

Amintim că premierul Florin Cîțu a spus, tot luni, că autoritățile nu vor institui noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19: „Vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin”.

„Niciodată”, a fost replica lui Florin Cîțu, atunci când a fost întrebat dacă se pune problema introducerii de noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

„Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin. Și totuși am avut... mersul la mall a fost deschis, deși au fost închise foarte multe dintre magazine. Vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin, avem o soluție și vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricție”, a completat premierul.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel