Poluarea a scăzut cu 50% în unele țări europene

Pandemia de coronavirus și restricțiile drastice de circulație au dus la o scădere impresionantă a poluării în Europa. 

Agenția Spațială Europeană (ESA) a declarat că blocarea orașelor din cauza coronavirusului a jucat un rol important în ceea ce privește scăderea semnificativă a nivelului poluării în Europa, scrie CNN. 

Nivelurile de dioxid de azot sunt în scădere cu aproximativ 50% în unele orașe, a declarat agenția, menționând că acest aspect coincide cu ”măsurile stricte de carantină implementate în toată Europa”.

Țările cu cea mai bună îmbunătățire a calității aerului 

Îmbunătățirile calității aerului au fost deosebit de clare în Franța, Spania și Italia, toate având restricții severe de circulație de câteva săptămâni.

Parisul a înregistrat o scădere impresionantă, de 54% a concentrațiilor de dioxid de azot, atunci când s-a comparat perioada 13 aprilie - 13 martie cu aceeași perioadă din 2019. Madrid, Milano și Roma au înregistrat scăderi de aproximativ 45%.

Concentrațiile de dioxid de azot variază foarte mult zi de zi datorită fluctuațiilor emisiilor, precum și variațiilor condițiilor meteorologice, a mai spus agenția, recunoscând că există o „variabilitate indusă de vreme", ceea ce face dificilă ”extragerea concluziilor doar pe baza măsurători zilnice sau săptămânale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel