Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat / VIDEO

Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat   /  Sursă foto: Pixbay
Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat / Sursă foto: Pixbay

Oamenii de știință polonezi au inventat un etilotest revoluționar pentru a testa infectarea cu SARS-CoV-2.

ML System, o firmă de lângă Rzeszów, în sud-estul Poloniei, a dezvoltat un dispozitiv care analizează respirația pacientului pentru a testa infectarea cu SARS-CoV-2. Similar unui etilotest alcoolic, testul necesită ca subiectul să expire în dispozitiv pentru a determina prezența coronavirusului, iar întregul proces durează doar zece secunde.

Președintele polonez Andrzej Duda, care a vizitat sediul central al companiei, a salutat dezvoltarea și a spus că speră că dispozitivul va salva mulți oameni de infectare. Președintele a numit oamenii de știință ai companiei „nu doar mândria regiunii lor, ci a întregii Polonii”.

„Cred că în curând, după testarea clinică, dispozitivul va putea începe producția în masă”, a spus președintele, care a fost supus și testării noului dispozitiv și a produs un rezultat negativ.

Ce spun reprezentanții companiei?

Șeful ML System, Dawid Cycoń, a declarat că se desfășoară o revoluție tehnologică în lupta împotriva COVID-19 și a altor agenți patogeni și viruși.

„Am făcut un lucru incredibil în doar câteva zile. Acest dispozitiv este capabil să detecteze COVID-19 în diferite locuri. Avem rezultatele testelor preliminare, am primit permisiunea de la Comisia de bioetică pentru a efectua teste pe tampoane gata colectate de la subiecți care sunt probabil infectați”, a spus șeful companiei.

Acesta a explicat că prima lucrare cu privire la parametrii dispozitivului a început la sfârșitul primăverii anului 2020. El a adăugat că ML System rezolvă problemele sociale și, prin intermediul acestui dispozitiv, poate ajuta la economisirea a milioane de teste la nivel mondial, informează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel