Politehnica Bucureşti, mişcare în lupta cu Covid-19. La ce lucrează cercetătorii UPB

Universitatea Politehnica din Bucureşti contraatacă în lupta împotriva SARS-CoV-2.

Noi dezinfectanţi, realizaţi de cercetătorii UPB, se află în testare. Inovatori şi performanţi, aceştia pot fi produşi rapid, în cantităţi mari.

Soluţiile dezvoltate de către profesorii şi cercetătorii din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, în colaborare cu UMF - Craiova, Marine Research Bucureşti şi BIOTEHNOS Bucureşti, se încadrează în categoria "de ultimă generaţie", unele dintre acestea având la bază nanoparticule de Cupru, Argint şi Aur, dispersate în apă, transmite UPB.

Mihnea Costoiu: Eficienţă crescută împotriva familiei Coronavirus



Ele au eficienţă crescută împotriva familiei Coronavirus, dar şi a altor microorganisme, agresivitate redusă faţă de mediul înconjurător şi faţă de piele, un nivel ridicat de biodegradare şi, nu în ultimul rând, pot fi produse rapid, în masă. Soluţiile dezvoltate ajută, după caz, la dezinfectarea suprafeţelor de metal, sticlă, lemn plastic sau piele, dar şi a băilor. Totodată, unele dintre acestea pot fi folosite pentru curăţenia mâinilor.

"Ulterior fazei de testare, în cazul în care toate criteriile cerute sunt îndeplinite, universitatea noastră are specialiştii şi infrastructura necesare pentru a produce aceste substanţe la scară largă, dacă va fi nevoie. Comunitatea UPB continuă să caute soluţii concrete şi să acţioneze pentru a preveni şi a limita răspândirea SARS - CoV 2, participând astfel la efortul general de mobilizare al societăţii" a declarat Rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel