Podașcă, Pro România: Un român din cinci nu s-a spălat niciodată pe dinți

Deputatul Pro România trage un semnal de alarmă asupra non-implicării statului român în finanțarea programelor de igienă pentru populație.

Podașcă a postat pe Facebook un studiu al Institutului Național de Statistică care arată că în România doar 13,89 lei s-au cheltuit lunar, într-o gospodărie, pentru produse de îngrijire personală, cum ar fi: săpun, şampon sau pastă de dinţi. "Rezultatele studiilor arată că 19% dintre români nu folosesc periuţa nici măcar o dată pe zi și că un român din 5 nu s-a spălat niciodată pe dinți. Sunt 4 milioane de oameni de toate vârstele care nu au folosit niciodată periuța și nici nu știu ce gust are pasta de dinți", a scris deputatul.

Ce investiții fac europenii

Gabriela Podașcă spune că în același timp guvernul scoțian investește 5 milioane de lire într-un program prin care asigură gratuit pentru copii și tineri produse de igienă. "Educația sanitară reprezintă un prim pas pe care trebuie să îl facem în vederea asigurării unor generații sănătoase, iar ProRomânia va susține inițiative privind accesul la sănătate și la educație pentru sănătate pentru toți cetățenii", a dăugat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel