EXCLUSIV  Plimbi câinele în pandemie? Veterinar: MARE ATENȚIE! Ce trebuie să faceți NEAPĂRAT

Medicul veterinar, Silvia Joița, a atras atenția la ce trebuie să fim vigilenți atunci când scoatem câinele la plimbare în pandemie.

'Cel mai important este ca stăpânii să păstreze igiena animalelor de companie. Atunci când vin de afară, trebuie curățate măcar lăbuțele cu apă și cu puțin șampon special pentru animale. Spun aceasta deoarece pe casa scării sau pe stradă se folosesc diferite substanțe dezinfectante. De asemenea, trebuie evitate spațiile închise, precum este casa scării, atunci când sunt vapori ale unor substanțe destul de puternice și care ar putea determina fenomene de tip astmatiform, tuse.' a declarat Silvia Joița.

'Evident, atunci când scoateți câinele la plimbare și observați mașinile care dezinfectează, evitați zona respectivă! La animalele de companie, care au risc mare de alergie, trebuie luate măsuri suplimentare de precauție! Mă refer la cele care au dermatite generate de factori alergeni din mediu ce pot contribui la exarcerbarea acestor afecțiuni. Animalele de companie trebuie protejate cât de mult se poate de expunerea la aceste substanțe chimice destul de puternice.' a precizat Silvia Joița, medic veterinar, pentru DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel