Plângere penală împotriva medicului Mihail Pautov: instigă la nerespectarea normelor anti-COVID

Sursă foto: Mihail Pautov Facebook
Sursă foto: Mihail Pautov Facebook

La Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 a fost depusă o plângere penală împotriva medicului și influencerului Mihail Pautov. Acesta este acuzat de instigare la nerespectarea normelor sociale în materia zădărnicirii combaterii bolilor.

Plângerea vizează o postare de pe contul de Facebook al doctorului Pautov, care afirmă că "Orice masura de carantinare, inchidere a restaurante/or, masuri restrictive, este o neasumare a conducerii care va conduce lumea in colaps". Autorul plângerii subliniază că prin acest mesaj dr. Pautov solicită publicului să nu mai respecte măsurile impuse de stat, pentru că orice măsuri restrictive vor duce la un dezastru mai mare.

În sesizarea înaintată procurorilor se arată că actul medical, văzut ca un act profesional, poate fi desfașurat în orice formă, inclusiv sub forma unor opinii ori recomandări publicate pe pagina de Facebook, iar astfel de recomandări pot avea repercursiuni grave asupra persoanelor care interacționează cu sfaturile oferite de un medic.

In martie si aprilie, intreaga comunitate stiintifica (si eu) am considerat, in mod gresit si repetat, ca prin...

Publicată de Dr. Mihail Pautov pe Joi, 1 octombrie 2020

Autorul plângerii subliniază că dr. Pautov este medic chirurg, nu epidemiolog. Mihail Pautov, specializat în chirurgie, emite opinii în afara ariei de expertiză, cu consecințe grave în efortul colectiv de combatere a pandemiei SARS-CoV-2. Opiniile unui medic despre pandemie, indiferent de specialitate, pot fi percepute de public ca fiind opinii ale unui specialist, influențând atitudini și comportamente, se arată în plângere.

În postarea dr. Pautov sunt și îndemnuri la nerespectarea normelor de igienă, mai precis a spălatului pe mâini, considerat neimportant. Dr. Mihail Pautov instigă public la nerespectarea regulilor ce au ca finalitate apărarea vieții, sănătății fizice și psihice, încălcând principiile deontologiei medicale, mai susține autorul plângerii penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel