Urmărește emisiunea live


Plan de relaxare ușoară în Marea Britanie. Johnson: Nu e momentul să punem capăt blocajului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat duminică că măsurile de izolare continuă, dar că va începe un plan de relaxare ușoară a deciziilor care au dus la oprirea economiei pentru aproape șapte săptămâni, relatează Reuters.

Johnson a anunțat că oamenii vor putea să iasă pentru a face mișcare, mai des, și i-a încurajat pe cei care nu pot lucra de acasă să se întoarcă la locul de muncă. „Nu este momentul pentru a pune capăt blocajului săptămâna aceasta”, a spus premierul într-un discurs televizat. „În schimb, facem primii pași atenți pentru modificarea măsurilor.”

Guvernul lui Johnson s-a confruntat cu critici pentru modul în care a abordat pandemia, iar premierul se teme să înlăture frânele prea curând. Numărul de decese din Marea Britanie - 31.855 - este al doilea cel mai mare din lume, după Statele Unite. Decizia guvernului de a înlocui sloganul „rămâi acasă” a fost criticată de partidele de opoziție, care au numit noul mesaj, „rămâi vigilent” prea ambiguu.

Ce mesaj a transmis Boris Johnson

Johnson a postat pe Twitter, mai devreme, un nou afiș guvernamental, cu reguli care includ „stai acasă cât mai mult posibil”, „limitează contactul cu alte persoane” și „păstrează distanța dacă ieși”. În discursul său, Johnson a spus că oamenii ar trebui să continue să lucreze de acasă dacă ar putea, dar că de luni, cei care nu pot, cei din construcții sau din fabrici, ar trebui „încurajați să meargă la muncă”.

Începând de miercuri, oamenii vor avea voie să facă exerciții în aer liber, fără limitări, a spus el și pot sta la soare în parcul local, să meargă cu mașina și să facă sport cu membrii familiei. Până acum, oamenii puteau face exerciții în aer liber o dată pe zi, la nivel local și - în ciuda perioadelor recente de vreme caldă - nu puteau ieși în parcuri.

Normele de distanțare socială vor trebui totuși respectate, a spus Johnson, adăugând că amenzile vor fi majorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel