Plan de relaxare a restricțiilor, aprobat în Franța. Se aplică din 11 mai

Parlamentul Franţei a aprobat planul de relaxare a restricţiilor antiepidemice. Acesta va fi în vigoare începând cu 11 mai.

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat marţi seara planul Guvernului Edouard Philippe de relaxare a restricţiilor antiepidemice începând din 11 mai, informează cotidianul Le Figaro, scrie Mediafax. 

Planul a fost aprobat cu susţinerea a 368 de deputaţi din totalul de 571. Împotriva planului s-au pronunţat 100 de deputaţi, iar 103 s-au abţinut de la vot. Votul parlamentar are doar rol consultativ.

Premierul Franţei, Edouard Philippe, a anunţat, marţi după-amiază, un plan de relaxare a măsurilor antiepidemice începând din 11 mai.

Când se redeschid grădinițele și școlile 

Conform planului, grădiniţele şi şcolile elementare se vor redeschide în Franţa pe 11 mai, pe bază de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise şi şcolile generale în regiunile în care gradul de contagiere este redus. Şcolile profesionale şi liceele ar urma să reia cursurile la începutul lunii iunie. În clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi menţinut învăţământul online. Activităţile de lucru de la distanţă trebuie menţinute „oriunde este posibil acest lucru", a spus premierul Franţei.

Toate unităţile comerciale, cu excepţia restaurantelor şi cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile şi restaurantele s-ar putea redeschide după 2 iunie, iar bibliotecile şi muzeele pe 11 mai.

Revenirea la viața socială 

„Ridicarea restricţiilor înseamnă şi revenirea la viaţa noastră socială. (...) Va fi din nou posibil să circulăm liber, fără declaraţii de atestare, cu excepţia deplasărilor la distanţe de peste 100 de kilometri de domiciliu, care vor fi posibile doar pentru motive imperioase, familiale ori profesionale", a precizat Edouard Philippe.

În Franţa s-au înregistrat până în prezent 166.036 de cazuri de coronavirus şi 23.327 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel