Piaţa neagră a măştilor medicinale a EXPLODAT

O piaţă neagră a măştilor medicinale contrafăcute prosperă în China, ţară unde epidemia de coronavirus a provocat o penurie de măşti medicinale, spre nemulţumirea autorităţilor care au înăsprit măsurile de represiune împotriva comercianţilor de articole considerate periculoase, informează AFP. 

În condiţiile în care există o îngrijorare crescută cu privire la stocurile de măşti medicinale şi dezinfectanţi, numeroşi comercianţi neautorizaţi oferă spre vânzare produse contrafăcute, deseori de proastă calitate, şi uneori ilegale. În total, poliţia a confiscat 31 de milioane de măşti medicinale contrafăcute şi alte produse falsificate, cu o valoare de 174 milioane de yuani (22,7 milioane de euro), a anunţat miercuri vice-ministrul Securităţii Publice, Du Hangwei.

Acesta a adăugat că cel puţin 22.000 de suspecţi au fost interpelate pentru crime sau delicte care au legătură cu epidemia de coronavirus, adăugând că autorităţile luptă de asemenea împotriva creşterii preţurilor practicate de unii comercianţi oportunişti.

Autorităţile din Sichuan (sud-vest) au apreciat că vânzarea de măşti medicinale care nu respectă normele naţionale de calitate ar putea constitui o infracţiune. 'Pedeapsa maximă este închisoarea pe viaţă', au avertizat autorităţile din Sichuan, menţionând şi alte fapte precum revânzarea pe sub mână de măşti folosite.

Pentru a răspunde la un nivel foarte mare al cererii, China şi-a extins măsurile de sprijin pentru companiile capabile să îşi transforme uzinele pentru a fabrica măşti medicinale şi alte articole sanitare. Însă situaţia este complicată de lipsa de muncitori, din cauza măsurilor de carantină şi a restricţiilor de circulaţie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel