Piață ÎNCHISĂ de ANPC pentru lipsa măsurilor de distanțare socială

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

ANPC a închis o temporar o piață din cauză că administratorii acesteia nu au impus măsuri de distanțare socială. 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis luni oprirea temporară a activităţii pieţei din Slatina, pentru lipsa implementării măsurilor de distanţare socială, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis marţi de ANPC, scrie Agerpres. 

Verificări de amploare 

Echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Oltenia au efectuat luni verificări în câteva dintre cele mai importante pieţe din această regiune, sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, şi a directorului general, Paul Anghel, se menţionează în comunicat.

"Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus deja primele măsuri, urmând să continue, în zilele care vin, controalele şi în alte pieţe şi puncte comerciale din zonă. Astfel, în urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei din Slatina, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi)", precizează documentul citat.

Acțiuni la nivel național 

Controalele ANPC de luni fac parte din seria de acţiuni de control derulate la nivel naţional pentru verificarea modului în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.

ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, se menţionează în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel