Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin. CEO: Credem că va crește răspunsul anticorpilor de 10 până la 20 de ori

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat joi că studiază efectele unei a treia doze de vaccin anti-Covid la persoanele imunizate în urmă cu mai mult de 6 luni.

În ciuda eficienței de 95% în prevenirea infecției cu coronavirus, după administrarea a două doze de vaccin, Pfizer analizează acum ce ar putea face o a treia doză, scrie NBC News. Compania a anunțat joi că se studiază o nouă  doză de rapel în rândul persoanelor care au primit primele doze de vaccin cu mai mult de șase luni în urmă.

Într-un interviu acordat pentru NBC News, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus că speranța este că o a treia doză de vaccin va spori răspunsul imunitar și mai mult, oferind o protecție mai bună împotriva diferitelor tulpini ale coronavirusului.

„Credem că a treia doză va crește răspunsul anticorpilor de 10 până la 20 de ori”, a spus Albert Bourla.

Noul studiu va monitoriza siguranţa şi eficacitatea celei de-a treia doze la două grupe: persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani. Participanţii vor fi aleşi dintre cei care au fost între primii care au primit vaccinul Pfizer/ BioNTech, voluntari în studiile clinice care au început în luna mai a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel