Pfizer, sigur și eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Voiculescu, despre vaccinarea copiilor din România

Foto: Creative Lab Scop.io
Foto: Creative Lab Scop.io

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat, miercuri, că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, transmite Reuters. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre acest subiect. 

„O veste foarte bună e numărul de vaccinări la care am ajuns. (...) O veste bună vine și la Pfizer/BioNTech. Avem teste care certifică faptul că vaccinul este sigur și eficient pentru copiii între 12 și 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România, vom aștepta decizia EMA”, a spus Voiculescu. 

Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel