Pfizer și AstraZeneca, cifrele ZILEI! Lupta împotriva coronavirusului, aproape de final cu o SINGURĂ condiție

Foto: Creative Lab Scop.io
Foto: Creative Lab Scop.io

Eficacitatea vaccinurilor reprezintă datele fundamentale pentru a ști dacă lupta împotriva coronavirusului este aproape de final, iar vestea bună e că datele sunt din ce în ce mai încurajatoare.

După cum scris CNN, două noi studii diferite atestă eficacitatea vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca. Cercetările au fost efectuate în Israel și Regatul Unit.

Studiul israelian, realizat de Institutul de Cercetare Clalit, a analizat date privind 1,2 milioane de persoane, dintre care aproximativ jumătate au primit vaccinul Pfizer-BioNTech.

Lupta împotriva coronavirusului e aproape de final cu o SINGURĂ condiție: vaccinarea

Rata de Covid-19 simptomatic, adică persoanele care s-au infectat cu coronavirusul și s-au simțit rău, a scăzut cu 94% în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin, potrivit Clalit. De asemenea, rata bolilor grave a scăzut cu 92%.

Privind studiul britanic, o doză de injecție Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca a fost foarte eficientă în prevenirea bolii astfel încât să nu se mai ajungă la spitalizare. Vaccinul Pfizer a avut o eficacitate de 71,4% după 14 zile în prevenirea spitalizării la pacienții cu o vârstă medie de 87 de ani, în timp ce o singură doză de AstraZeneca a avut o eficiență de 80,4%.

Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene

Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca PLC este eficient împotriva variantei braziliene (P1). Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui să fie modificat pentru a aduce protecție împotriva variantei. Varianta P1 ar fi contribuit la o creștere a cazurilor și a deceselor, iar comunitatea științifică s-a arătat îngrijorată în privința rezistenței variantei la vaccinuri, dar vestea bună este că AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel