Pfizer, primele rezultate despre PASTILA anti-COVID

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Pfizer a făcut publice primele rezultate privind eficacitatea pastilei anti-COVID.

Pfizer a confirmat marţi că pastila sa anti-COVID-19 a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, atunci când este luată în primele zile de la apariţia simptomelor, conform studiilor clinice, relatează AFP.

Aceste rezultate se bazează pe studiile clinice realizate în rândul a peste 2.200 de persoane şi confirmă ceea ce fusese anunţat la începutul lunii noiembrie în urma rezultatelor preliminare. Nu s-au înregistrat decese în rândul celor care au primit tratamentul. Participanţii erau nevaccinaţi şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19, scrie Agerpres.

"Variantele îngrijorătoare au exacerbat nevoia de opţiuni de tratament"

Pfizer a anunţat, de asemenea, că tratamentul său antiviral, care va fi comercializat sub numele de Paxlovid, ar trebui să fie eficient împotriva variantei Omicron.

"Aceasta subliniază potenţialul acestui medicament candidat de a salva vieţile pacienţilor din întreaga lume", a declarat Albert Bourla, preşedintele Pfizer, într-un comunicat. "Variantele îngrijorătoare, precum Omicron, au exacerbat nevoia de opţiuni de tratament accesibile pentru cei care contractează virusul", a adăugat el.

Antiviralele acţionează prin reducerea capacităţii unui virus de a se replica, încetinind astfel boala. Aceste tratamente reprezintă o completare cheie a vaccinurilor împotriva COVID-19, mai ales pentru că sunt foarte uşor de administrat, putând fi luate acasă, cu un pahar mare de apă. 

O altă pastilă anti-COVID, aprobată în UE 

La mijlocul lunii noiembrie, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat aprobarea în regim de urgenţă a pastilei anti-COVID-19 produsă, de această dată, de Merck. 

"Medicamentul, care în prezent nu este autorizat în UE, poate fi utilizat pentru a trata adulţii cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă" a bolii, a afirmat EMA într-un comunicat.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că a "emis recomandări" astfel încât ţările din Uniunea Europeană să poată decide individual să utilizeze pastila anti-COVID produsă de Merck în cazul unui vârf al infecţiilor, scrie Agerpres.

"EMA a emis acest aviz pentru a sprijini autorităţile naţionale care pot decide cu privire la o posibilă utilizare timpurie a medicamentului înainte de acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă, de exemplu în situaţii de urgenţă", având în vedere "ratele în creştere ale infectărilor şi deceselor provocate de COVID-19 în cadrul UE", a subliniat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel