Pfizer, DECIZIE istorică. Tratamentul ORAL anti-COVID-19, produs și în țările sărace, pentru ca toată lumea să aibă acces la el

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pfizer și Medicines Patent Pool (MPP) au semnat un acord istoric de licență pentru tratamentul antiviral oral pentru COVID-19 care va permite firmelor sublicențiate din țările sărace sau cu venituri medii să producă medicamentul care reduce cu 89% riscul de spitalizare și toată lumea să aibă acces la el. 

Acordul se bazează pe strategia Pfizer de a lucra în vederea accesului echitabil la vaccinurile și tratamentele COVID-19 pentru toți oamenii, în special pentru cei care trăiesc în cele mai sărace părți ale lumii. Acordul va permite sublicențiaților calificați să furnizeze tratamente în țări care cuprind aproximativ 53% din populația lumii.

Datele intermediare din studiul EPIC-HR de faza 2/3 au demonstrat, pentru tratamentul antiviral oral al Pfizer, o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces legat de COVID-19, comparativ cu placebo, la adulții cu risc ridicat nespitalizați cu COVID-19 în decurs de trei zile de la debutul simptomelor cu rezultate similare observate în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor

Pfizer Inc. și Medicines Patent Pool (MPP), o organizație de sănătate publică susținută de Națiunile Unite, care lucrează pentru a crește accesul la medicamente care salvează vieți pentru țările cu venituri mici și medii, au anunțat astăzi semnarea unui acord voluntar de licență pentru candidatul Pfizer pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 PF-07321332, care este administrat în combinație cu doze mici de ritonavir (PF-07321332; ritonavir), se arată într-un comunicat. 

Acordul va permite MPP să faciliteze producția și distribuția suplimentară a antiviralului de investigație, în așteptarea autorizării sau aprobării de reglementare, prin acordarea de sublicențe producătorilor calificați de medicamente generice, cu scopul de a facilita un acces mai mare la populația globală.

În conformitate cu termenii acordului de licență principal dintre Pfizer și MPP, producătorii calificați de medicamente generice din întreaga lume cărora li se acordă sublicențe vor putea furniza PF-07321332 în combinație cu ritonavir în 95 de țări, acoperind până la aproximativ 53% din populația lumii.

Aceasta include toate țările cu venituri mici și medii-mici și unele țări cu venituri medii-superioare din Africa Sub-sahariană, precum și țările care au trecut de la statutul de venituri medii-mici la medii-superioare în ultimii cinci ani. Pfizer nu va primi redevențe pentru vânzări în țările cu venituri mici și va renunța în continuare la redevențe pentru vânzări în toate țările acoperite de acord, în timp ce boala COVID-19 rămâne clasificată drept urgență de sănătate publică de interes internațional de către Organizația Mondială a Sănătății.

Citește mai departe pe DC MEDICAL.RO

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy