Pfizer a semnat "Acordul pentru o lume mai sănătoasă". 1,2 miliarde de oameni din 45 de ţări vor beneficia de ajutor

Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels

Compania Pfizer a anunţat că va furniza medicamentele şi vaccinurile sale către 45 de ţări cu venituri mici. Asta înseamnă că 1,2 miliarde de oameni vor beneficia de ajutor. 

Pfizer a lansat "acordul pentru o lume mai sănătoasă", o iniţiativă care va furniza în regim non-profit (n.r. vânzare fără adaos) medicamente şi vaccinurile pe care le produce către 45 de ţări cu venituri mici, astfel încât 1,2 miliarde de oameni să beneficieze de ele. Scopul este reducerea inechităţilor din sănătate între statele cu venituri mici şi restul lumii. 

"Aşa cum am învăţat la furnizarea vaccinurilor COVID-19, furnizarea este doar primul pas în ajutarea pacienţilor. Lucrăm îndeaproape cu liderii din sănătate la nivel mondial pentru a face îmbunătăţiri în ceea ce priveşte diagnoza, infrastructura, depozitarea şi multe altele. Abia când vom depăşi aceste obstacole, vom depăşi şi inechităţile din sănătate", a declarat Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. 

Acordul include 27 de ţări cu venituri foarte mici, dar şi 17 ţări cu venituri mijlocii spre mici. Pfizer va lucra cu oficiali din Rwanda, Ghana, Malawi, Senegal şi Uganda pentru a identifica toate oportunităţile necesare ca vaccinurile şi medicamentele să ajungă la cei care au nevoie. 

În contextul acordului, Pfizer s-a angajat să furnizeze 23 de tipuri de medicamente şi vaccinuri care tratează diverse boli infecţioase, anumite tipuri de cancere, dar şi boli inflamatorii şi boli rare, se arată într-un comunicat al companiei. . 

"Toată lumea, nu contează unde trăieşte, ar trebui să aibă acelaşi acces la medicamente salvatoare şi la vaccinuri inovatoare", a declarat Bill Gates. 

"Acordul pentru o lume mai sănătoasă ar putea ajuta milioane de oameni din ţările săraci să ducă o viaţă mai bună. Pfizer dă un exemplu pe care alte companii ar trebui să îl urmeze", a mai spus el.  

Pfizer trebuie, de asemenea, să colaboreze cu cele cinci ţări care s-au înscris deja pentru a identifica schimbările necesare - în special în ceea ce priveşte procedurile, infrastructura şi formarea personalului medical - astfel încât aceste tratamente să ajungă efectiv la pacienţi.

Bolile infecţioase ucid aproape un milion de oameni în fiecare an în aceste ţări sărace, potrivit companiei.

Anunţul Pfizer "va facilita accesul la unele dintre tratamentele sale esenţiale şi, sperăm, va permite o luptă mai eficientă contra bolilor vizate", a comentat pentru AFP Amesh Adalja, specialist în maladii infecţioase, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel