PETIȚIA „Ne luăm viața înapoi”. Lala (Ok Medical): Astfel ne asigurăm că ajungem la acea imunizare de care vorbește toată lumea

Mihail Lala, managerul Ok Medical și inițiatorul petiției „Ne luăm viața înapoi”, a făcut câteva precizări. 

În spațiul public a apărut petiția „Ne luăm viața înapoi”, prin care se propune reluarea activităților prin testare și/sau vaccinare. Inițiatorul petiției, managerul OK Medical Mihail Lala, a explicat care este scopul inițiativei. 

„Ne luăm viața înapoi cu moderație, bun simț, logică și fără radicalizarea vreunei idei. Există în spațiul public două tabere de oameni extrem de radicali: unii anti-vacciniști, unii pro-vacciniști. Lucrurile nu trebuie să fie radicale. Omul este liber să facă ce vrea. Să se vaccineze sau să nu se vaccineze, să se testeze sau să nu se testeze.”, a spus Mihail Lala, luni, la Realitatea Plus. 

În continuare, managerul Ok Medical explică faptul că „noi suntem într-o paradigmă în care multe sectoare din economie sunt închise, școlile, multe dintre spitale, multe dintre industrii... menționez aici industria evenimentelor, HoReCa, cultură, etc.”

Mihail Lala: Aici avem de ales 

Mihail Lala a precizat apoi că „aici avem de ales” dacă să „continuăm pe drum acesta de restricții, închideri, în care stăm de un an și nu facem nimic, iar industria se duce în cap... noi nu știm decât să urlăm pe Facebook ori într-o direcție, ori în alta” sau să „facem ceva concret și încercăm pe cât posibil să repornim economia, să ne întoarcem la modul în care trăiam înainte, să ne luăm această viață socială înapoi.”

„Din această perspectivă, oamenii sunt liberi să aleagă.”, a subliniat managerul Ok Medical.

Accesul la activitățile facultative, cu testare sau vaccin 

Însă când intră într-o zonă publică, vorbim de entertainment, de activități facultative, accesul să fie făcut plecând de la următoarele premise: Personalul de acolo să fie testat sau vaccinat sau să fi trecut prin boală. Participanții sau oamenii care intră în acele spații să respecte aceleași norme.”, a spus Mihail Lala, explicând astfel scopul clar al petiției. 

Mihail Lala a mai declarat apoi că „astfel putem să ne asigurăm că ajungem la acea 60-70% imunizare de care vorbește toată lumea. Ar fi excepțional dacă am ajunge la aceste cifre prin vaccinare. Consider că ajungem însă, până ajungem, trebuie să trăim cumva. Vedem că în America, autoritățile estimează că s-ar putea ajunge la acest procent, dacă lumea vrea să se vaccineze, într-un an și jumătate. Vedem și la noi cât de greu merge procesul. În acest interval de timp trebuie să facem ceva ca să putem trăi, să nu murim, să nu cadă economia.”

„Cam asta e ideea petiției pe care am inițiat-o. Nu este radicală nici într-o parte, nici în cealaltă. Încercăm doar să repornim cât putem de mult activitatea socială: dăm drumul la școli, să deblocăm spitalele și trebuie să nu moară economia. Nimic mai mult.”, a încheiat Lala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel