O țară a reușit vaccinarea cu schema completă a peste 80% din populație

O țară a reușit vaccinarea cu schema completă a peste 80% din populație / Foto: Pixabay
O țară a reușit vaccinarea cu schema completă a peste 80% din populație / Foto: Pixabay

O țară a reușit vaccinarea anti-COVID cu schema completă a peste 80% din populație.

Singapore a inoculat cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 peste 80% din populaţia sa de 5,7 milioane de locuitori, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii din această ţară, care a devenit statul cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume şi care se pregăteşte pentru o nouă etapă de relaxare a restricţiilor antiepidemice, informează Agerpres, citând Reuters.

"Am depăşit încă un prag important, după ce 80% din populaţia noastră a primit schema completă de vaccinare bazată pe două doze.", a declarat ministrul Sănătăţii din Singapore, Ong Ye Kung, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cea mai mare rată de vaccinare cu schemă completă



Această performanţă conferă micului stat-insular din Asia statul de ţară care deţine cea mai mare rată de vaccinare cu schemă completă împotriva COVID-19 din lume, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

Autorităţile din Singapore au anunţat că vor adopta o serie de măsuri suplimentare de relaxare a restricţiilor antiepidemice după atingerea pragului de 80% de vaccinare a populaţiei naţionale cu schemă completă.

Peste 60% din populaţia din Germania a fost vaccinată complet

Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, relatează DPA, scrie Agerpres. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania.

Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă. De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă.

"Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă, 28 august, pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel