Peste 60% din populaţia din Germania a fost vaccinată complet

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Germania a vaccinat în masă, iar până acum peste 60% din populație are schema completă administrată. 

Peste 60% din populaţiei Germaniei a primit schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, relatează DPA, scrie Agerpres. Aproximativ 50 de milioane de persoane (60,1% din populaţie) a primit a doua doză de vaccin, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Aproape 65% din populaţie (54 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză. Conform datelor furnizate de minister, vineri au fost administrate 213.092 de vaccinuri în Germania.

Pe primul loc la rata vaccinării

Landul Bremen este pe primul loc la rata vaccinării, 74,7% dintre locuitorii săi primind deja cel puţin o doză, iar 70,2%, schema completă.

De cealaltă parte, landul Saxonia are cea mai mică rată de vaccinare din ţară - numai 54,8% din populaţie a primit cel puţin o doză, iar 51,4%, schema completă.

"Fiecare vaccinare ne ajută să trecem împreună prin toamnă şi iarnă", a scris sâmbătă pe Twiter ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Polonia începe în septembrie administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID-19

Polonia va începe din 1 septembrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele care au sistemul imunitar slăbit, a anunţat vineri ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, transmite Reuters, mai scrie Agerpres. 

Cu circa 200 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, Polonia are în prezent o situaţia relativ bună comparativ cu numărul îmbolnăvirilor din valul trei al pandemiei, dar se pregăteşte pentru valul patru în timp ce varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului contribuie deja la o creştere a numărului noilor cazuri.

(Consiliul Medical) acceptă administrarea unei a treia doze pentru persoanele cu imunitate redusă, a declarat ministrul polonez, precizând că această nouă campanie de vaccinare începe din 1 septembrie.

Ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, Polonia a vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă 18,6 milioane de persoane, dar în cursul verii a scăzut numărul celor care au venit să se vaccineze.                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel