Peste 60 de persoane au murit în urma unei explozii de la o mină de aur

Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere

Un accident dintr-o mină de aur din Burkina Faso a ucis peste 60 de persoane. 

Aproximativ 60 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite luni într-o explozie de la un sit informal de exploatare a aurului din sud-vestul Burkina Faso, a raportat televiziunea de stat, citând oficiali locali. Cauza exploziei din provincia Poni nu a este încă cunoscută, a declarat înaltul comisar al Poni, Antoine Douamba, la televiziunea de stat, citat de CNN

Imaginile au arătat un crater de proporții rămas în urma exploziei. În apropiere, au putut fi văzuți copaci tăiați și case de tablă distruse. Cadavrele celor surprinși de deflagrație zăceau pe pământ, acoperite cu rogojini.

Situri miniere informale (sau ilegale)

Nu este clar exact ce fel de exploatare a aurului avea loc pe amplasamentul minei. Burkina Faso găzduiește mai multe mine de aur majore conduse de companii internaționale, dar și sute de situri mai mici, informale, care funcționează fără supraveghere sau reglementare.

Copiii lucrează adesea în aceste așa-numite mine artizanale, iar accidentele sunt frecvente.

Burkina Faso, una dintre țările cel mai puțin dezvoltate din lume, este atacată de grupările islamiste subordonate Al Qaeda și Statului Islamic, care doresc controlul siturilor miniere ca mijloc de a-și finanța atacurile violente.

Crime comise de copiii afiliați milițiilor locale și islamiste

O investigație CNN a constatat că unele crime din atacurile milițiilor locale au fost comise de copii, unii de la vârsta de 12 ani.

Explozia de luni a fost la sute de mile de locul unde acţionează de obicei aceste grupuri şi nu exista niciun semn că militanţii islamişti ar fi implicaţi. Burkina Faso pierde anual pe piața deschisă până la 20 de tone de aur, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, prin minerit și exporturi informale, au declarat oficialii pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel