Peste 4000 de variante ale SARS-COV2, în toată lumea. Specialiştii britanici, avertisment

4000 de tulpini de coronavirus în toată lumea. Sursa: Pixabay
4000 de tulpini de coronavirus în toată lumea. Sursa: Pixabay

Specialiştii britanici avertizează că sunt peste 4000 de tulpini ale noului coronavirus în toată lumea la această oră, motiv pentru care toţi producătorii de vaccinuri încearcă să îşi îmbunătăţească produsele.

"Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficace în privinţa variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave şi spitalizare", a susţinut pe Sky News Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19. "Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă - sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă", a subliniat oficialul britanic.

Doar o mică minoritate din variantele de virus apărute prezintă probabil mutaţii importante şi pot modifica virusul în mod apreciabil, a indicat British Medical Journal, aminteşte Reuters. 

2,2 milioane de oameni, ucişi de COVID-19



"Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului - avem circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului - şi ţinem un registru al tuturor variantelor, aşa încât suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu - la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin", a conchis Zahawi.

Potrivit cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, noul coronavirus numit de oamenii de ştiinţă SARS-CoV-2 a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel