Peste 4 milioane de Euro, strânși la teledonul ”Români Împreunã”. Zeci de mii de măști ajung la Suceava

Peste 4 milioane de euro s-au strâns în cadrul teledonului realizat de Antena Group. Astăzi ajung la Suceava zeci de mii de măști.

Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumã nouã de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreunã, cea mai lungã transmisiune tv de acest tip din România, difuzatã simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV şi Antena 3. Peste 4 milioane de Euro este suma strânsã pânã acum în urma donaţiilor, bani ce vor fi folosiţi pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparaturã medicalã. Zeci de mii de echipamente de protecţie au plecat deja spre Spitalele Judeţene din Suceava, Deva şi Botoşani.

“Dupã 2 zile de la difuzarea Teledonului Români Împreunã, putem astãzi sã vã spunem ce minune aţi reuşit sã înfãptuiţi!”, a declarat Alessandra Stoicescu, una dintre gazdele Teledonului Români Împreunã şi Preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape în aceastã searã, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1.

Au fost semnate contractele cu furnizorii 

Miercuri au fost semnate şi contractele cu cei doi furnizori români de echipamente de protecţie şi a fost plãtit avansul. 48.000 de mãşti vor ajunge în aceastã dimineaţã la Spitalul Judeţean din Suceava, regiunea cea mai grav afectatã de Covid 19. Tot joi, spre Spitalul Judeţean din Deva şi cel din Botoşani vor fi livrate câte 25.000 de mãşti. În total, în acest moment, Fundaţia Mereu Aproape poate spune cã asigurã în zilele ce urmeazã 350.000 de mãşti, 250.000 de halate şi 20.000 de combinezoane.

Primele demersuri cu banii obţinuţi în urma donaţiilor au început la nici 24 de ore de la încheierea Teledonului Români Împreunã. Luni a fost perfectat contractul pentru cumpãrarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid 19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Marţi a fost fãcutã plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltã performanţã. Tot luni, Fundaţia Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producãtori şi a plãtit avansul pentru achiziţionarea a douã staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţã din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifunctional, dar şi ventilatoare au fost deja trimise cãtre cele douã spitale.

Se mai pot face donații 

Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau  prin SMS de 2 Euro la numărul 8848. În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile fãcute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel