Peste 200 de kg de calcan nedeclarat, descoperit la bordul unui pescador

Pește confiscat de polițiști. Foto: Garda de Coastă
Pește confiscat de polițiști. Foto: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, la bordul unui pescador sub pavilion România, cantitatea de 231 kg de pește, specia calcan, neraportată în documente de comandantul navei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța, au efectuat controlul specific asupra unei nave tip pescador, sub pavilion România, în Portul Tomis.

În urma verificării documentelor, s-a constatat faptul că exista o cantitate declarată de 60 kg de pește din specia calcan, ce se afla în lădițe pe puntea pescadorului, conform jurnalului de pescuit.

Pește ascuns într-o magazie

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra navei, a mai fost descoperită, ascunsă într-o magazie aflată sub punte, cantitatea de 231 kg peşte, din specia calcan, în stare proaspătă, neraportată de către comandantul navei, cetățean român în vârstă de 51 de ani.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul ilegal și pescuitul neraportat al calcanului, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel