Peste 2.6 milioane de Euro s-au strâns în cadrul teledonului Români Împreunã

Zi încãrcatã de emoţie ieri în platoul Antena Group, de unde a fost transmis în direct, simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV și Antena 3, vreme de 6 ore, teledonul Români Împreunã, cea mai lungã transmisiune tv de acest tip din România.

Zeci de mii de români, oameni simpli, vedete, dar şi companii româneşti sau multinaţionale au rãspuns apelului de solidaritate lansat de cãtre trustul Intact şi au spus Ajut eu!, adunând împreunã peste 2.6 milioane de Euro, bani ce vor fi folosiţi pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparaturã medicalã. În zilele urmãtoare, Fundaţia Mereu Aproape va evalua şi suma strânsã în urma donaţiilor prin apeluri telefonice, urmând ca suma finalã sã fie comunicatã ulterior.

Unde se pot face donații în continuare

Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau  prin SMS de 2 Euro la numărul 8848.

Conform limitãrii date de starea de urgenţã din aceste momente, Alessandra Stoicescu, Dan Negru, Mihai Morar si Mihai Gâdea le-au fost alãturi telespectatorilor din platoul teledonului, în timp ce peste 40 de vedete au preluat apelurile telefonice ale românilor din propriile case şi li s-au alãturat gazdelor teledonului prin ecrane gigantice 360, fãcând posibilã astfel o transmisiune TV unicã în România.

Vedetele au preluat apelurile telefonice cu lacrimi în ochi 

Cu lacrimi în ochi, zeci de vedete au preluat apelurile celor care au dorit sã ajute în cadrul teledonului Români Împreunã. “Ne aflãm astãzi în faţa unui demers nemaiîntâlnit vreodatã în România. Doar împreunã vom reuşi sã trecem peste aceste vremuri grele pentru fiecare dintre noi. Este teledonul prin intermediul cãruia vrem sã fim aproape de eroii noştri în alb. Avem încredere cã se poate! Suntem la distanţã, dar atât de apropiaţi!”, a mãrturisit Alessandra Stoicescu. Şi Dan Negru a facut o mãrturisire emoţionantã: “Îi cunosc pe oamenii ãştia de vreo 20 de ani. Este prima oarã când nu ne-am îmbrãţişat când ne-am întâlnit!”, în vreme ce Mihai Morar a spus: “Noi patru vã simţim mâinile întinse mai mult decât oricând. Suntem atât de diferiţi, însã vin momente în care trebuie sã fim împreunã. O situaţie de crizã devine criticã atunci când pânã şi oamenii de la Salvare au nevoie de salvare!”. Mihai Gâdea a completat şi el: “E cea mai mare încercare a generaţiei noastre! De ce Români Împreunã? Pentru cã doar împreunã aceastã bãtãlie poate fi câştigatã. Trustul nostru face azi un gest de solidaritate transmiţând acest teledon pe toate canalele noastre! Un duşman invizibil ne-a unit pe toţi!”

Specialiștii din Sănătate, în direct la teledon

În aceastã zi, teledonul Români Împreunã a adus în faţa telespectatorilor poveştile emoţionante ale unor români care au trecut prin lupta cu Covid 19, dar şi mãrturisirile incredibile ale medicilor din secţiile ATI. Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. dr. Dorel Sãndesc, Preşedintele Asociaţiei ATI, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ministrul Sãnãtãţii, Nelu Tãtaru sunt doar câţiva dintre medicii care au salutat în direct iniţiativa trustului Intact şi le-au transmis românilor care sunt nevoile în acest moment ale celor care sunt în prima linie a “rãzboiului” cu acest virus.

Loredana, Delia şi Ştefan Bãnicã s-au alãturat Teledonului Români Împreunã atât prin donaţii individuale, cât şi printr-un minirecital pe care aceştia l-au transmis live din propriile case. Mari artişti din România şi din afara graniţelor ţãrii şi-au donat creaţii sau obiecte personale pe care ulterior românii le-au putut adjudeca donând în conturile Fundaţiei Mereu Aproape. Printre aceştia se numãrã unul dintre cei mai cunoscuţi români de pe planetã, maestrul Gheorghe Zamfir, care a donat 5 naiuri personalizate sau pictoriţa din Los Angeles, Alexandra Nechita, supranumitã şi micuţa Picasso, care a donat mai multe tablouri. Dan Puric şi pãrintele Necula au transmis mesaje de solidaritate prin intermediul teledonului Români Împreunã. Gicã Popescu, Irina Loghin, Diana Şucu, Ion Alexandru Ţiriac, Alexandru Arşinel, Maria Dragomiroiu, precum şi numeroase companii naţionale şi multinaţionale au fãcut donaţii importante ieri.

Și vedetele au donat 

Simona Gherghe, Gina Pistol, Andreea Bãlan, Olivia Pãunescu, Octavia Geamãnu, Mirela Retegan, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Cãtãlin Scãrlãtescu, Dani Oţil, Rãzvan Simion, Dan Capatos, Liviu Vârciu, Cristi Iacob, Rãzvan Fodor, Speak, Oase, Florin Ristei, Mihaela Cãlin, Vali Butnaru, Ramona Ilie, Raluka, Ramona Olaru, Cosmin Seleşi, Andrei Ştefãnescu, Şerban Copoţ, Dan Badea, Aurelian Temişan, Cristian Brancu, Cris şi Vlad, Nicolai Tand, Alex Velea şi Mario Fresh, Gabriela Cristea, Florentina Fântânaru, Sabina Iosub, Mircea Badea, Adi Ursu sau Radu Tudor au preluat apelurile celor care au dorit sã ajute în cadrul teledonului Români Împreunã, dar au fãcut şi propriile donaţii. “N-am trãit asemenea emoţii în ultimii ani de zile!”, a fost mesajul, sub o formã sau alta, transmis de majoritatea dintre ei.

De 15 ani, Fundația Mereu Aproape este organizația nonguvernamentală cu cea mai mare experiență și cu cea mai mare capacitate de mobilizare a românilor, persoane fizice și juridice, pentru ajutorarea în caz de dezastre naturale și tragedii naționale. Apa trece, România rămâne și Români împreună pentru Colectiv sunt cele mai puternice campanii naționale și transnaționale. Fundația Mereu Aproape lucrează de trei săptămâni pentru identificarea nevoilor reale din spitale, unde medici și asistente se află în prima linie în lupta împotriva coronaviruslui, este în contact cu furnizori de echipamente de protecție și aparatură ATI, se află în contact cu cadrele medicale care au cerut și cer ajutor echipei Mereu Aproape. Scopul teledonului Români Impreunã este să ofere cât mai multe stații ATI și/sau ventilatoare Spitalelor de Boli Infecțioase, Spitalelor Județene și Municipale, Secțiilor Neonatologie ATI. O stație ATI înseamnă: injectomate și perfuzomate, monitor de funcții vitale pentru terapie intensivă, sistem de încălzire pacient, pat de terapie intensivă, ventilator mecanic de medie și/sau înaltă performanță, laringoscop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel