Peste 16.000 de pelerini au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva. Preoții cer DEROGARE. Medic: Acolo va fi CATASTROFA, s-au întrecut în ABERAȚII/ GALERIE FOTO

Peste 16.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva din Iași. În timp ce preoții cer derogare pentru credincioși, medicii atrag atenția asupra catastrofei ce va urma. 

De la începutul pelerinajului din Iași, pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au trecut deja 16.000 de pelerini. Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase din Catedrală vineri dimineața și amenajate în baldachinul special pentru sărbătoare. Sâmbătă, la ora 18:00, aproximativ o sută de pelerini așteptau la rând, pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

La moaște au încercat să ajungă și persoane nevaccinate și netrecute prin boală, precum și fără o testare de natură să depisteze virusul, însă, în lipsa certificatului verde, necesar în intervalul orar 22:00 - 05:00, au fost oprite. 

”Nu au fost incidente deosebite, cu excepția unor momente astă noapte când, ținându-se cont de o interdicție generală de circulație în intervalul 22.00 -  5.00 dimineața, au fost unii pelerini opriți pentru că nu aveau acel certificat verde”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru Mediafax. 

Se cere derogare pentru credincioși, pe timpul nopții

În urma acestul incident, reprezentanții Mitropoliei solicită derogare pentru credincioșii fără certificat verde care vor să se închine la racla cu moaștele Sfintei Parascheva pe timpul nopții.

”Am dori să reluăm această rugăminte, apel către autorități să se interpreteze legea în spiritul ei, nu în litera ei, pentru că motivația acestei interdicții este de a proteja sănătatea oamenilor și de a limita răspândirea coronavirusului. În momentul în care vine un pelerin noaptea, nu are acel certificat și nu este lăsat să intre, el și alți pelerini provoacă aglomerație pe străzile Iașului așteptând să se facă ora 5 dimineața, apoi se adaugă la un rând care este mult mai mare în timpul zilei și, mai mult decât atât, la plecare aglomerează orașul. Este mai logic, mai sănătos să fie lăsați pelerinii să se închine noaptea pentru că atunci lucrurile decurg mult mai repede și apoi să meargă fiecare în drumul său. Sperăm să existe această înțelegere, să se facă această derogare pentru pelerini... Nu ne dorim ca accesul pelerinilor să fie restricționat pe niciun fel de motiv”, a explicat preotul Constantin Sturzu. 

Pelerinajul se va încheia vineri, 15 octombrie.

Medicul Diaconu: Acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre

Dacă preoții cer derogare pentru credincioșii care nu au certificatul verde, medicii nu sunt în asentiment cu aceștia și atrag atenția asupra pericolului acestui pelerinaj. Medicul psihiatru Gabriel Diaconu acuză ”preoții din moldovenime” că s-au întrecut în aberații și că au spus oamenilor minciuni despre COVID. 

”Imaginea raclei Sf. Parascheva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole, și igienă: Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu. Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică. Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferență. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor. În timp ce credincioșii pupă racla curățată cu spirt, pe secția de oncologie pediatrică de la Iași e focar de Covid. Pe secția de oncologie pediatrică sunt tratați copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Și prin boală, dar și prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită. De-ar fi să fie un Dumnezeu, și de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiți decât pelerinii zdraveni, sănătoși, la moaște? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct, dar nici prin preoți? Nimeni, în afară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID. Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment. Toți, dar absolut toți participanții la acest spectacol supra-realist sunt vaccinați de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor. Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus.” este de părere Gabriel Diaconu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel