Personalitatea zilei: Vincet Cassel

vincent-cassel
vincent-cassel

Vincent Cassel născut pe data de  23 noiembrie 1966, cu numele adevărat Vincent Crochon, este un actor francez, binecunoscut pentru rolurile sale negative în care este cel mai adesea distribuit.

Părinții săi sunt Sabine Litique, jurnalist și actorul Jean-Pierre Cassel. Este căsătorit cu actrița italiană Monica Bellucci cu care are două fiice, Deva și Léonie. Fratele său este Mathias, un rapper care face parte din trupa "Rockin' Squat". Sora sa vitregă, Cécile Cassel, este și ea actriță și a jucat în filmul ,,Ocean's Twelve".

În afară de limba nativă franceză, actorul mai cunoaște limbile italiană, portugheză și engleză. Este binecunoscut publicului pentru rolul Mathieu Kassovitz din filmul ,,La Haine". A apărut în producții de toate genurile, inclusiv în pelicula controversată ,,Irréversible", acolo unde apare complet dezbrăcat. A jucat în numeroase filme americane printre care ,,Ocean's Twelve", ,,Ocean's Thirteen", ,,Derailed", ,,Birthday Girl", ,,The Messenger: The Story of Joan of Arc", ,,Elizabeth", ,,Eastern Promises și Shrek".

În filmul ,,Sheitan" interpretează rolul unei personaj care face ritualuri satanice. În anul 2009 a primit premiul Cesar pentru Cel mai bun actor în pelicula ,,Mesrine", regizat de Jean-Francois Richet. A jucat în mai multe reclame TV, dar a fost și imaginea unui parfum bărbătesc al unei prestigioase companii de produse cosmetice. În 2009 și-a făcut debutul ca interpret, cântând alături de trupa Zap Mama. A interpretat de asemenea rolul Thomas Leroy în filmul ,,Black Swan" pentru care Natalie Portman a câștigat Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel