Personalitatea zilei: Ozzie Ozbourne

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne s-a născut pe 3 decembrie 1948, în Birmingham. Este solistul vocal și fondatorul celei mai cunoscute formații de heavy metal din toate timpurile, Black Sabbath.

 Odată cu fondarea trupei Black Sabbath, Ozzy intră în istorie. De-a lungul celor 11 ani petrecuţi alături de acest monument al rockului, îşi construieşte o imagine satanistă, fiind atras de magia neagră şi de ocultism.

După plecarea din Black Sabbath, în 1978, Ozzy cunoaşte o perioadă în care alcoolul a însemnat principala sa preocupare. După numeroase probleme, depăşite în cele din urmă, începe să caute muzicieni pentru a pune pe picioare propriul grup. Din prima formulă BLIZZARD OF OZZ au făcut parte basistul Bob Daisley, bateristul Lee Kerslakeşi chitaristul Randy Rhoads.

 Primul album, autointitulat, lansat în ‘81, îl aduce din nou în prim plan, iar cel dintîi extras pe single, Crazy Train, editat în septembrie 1980, prezintă publicului o nouă direcţie muzicală. Blizzard Of Ozz urcă pînă pe locul 9 în topul britanic şi pînă pe 15 în America, un real succes pentru un grup nou. De remarcat că în piesa Mr. Crowley Ozzy face o referire critică la Aleister Crowley, considerat părintele magiei negre.

 Pentru primul său mare turneu pe cont propriu, unul american, Ozzy apelează la bateristul Tommy Aldridge şi la basistul Rudy Sarzo în locul lui Lee Kerslake şi respectiv a lui Bob Daisley. Succesul este fulminant, astfel încît în New York, de exemplu, cîntă în faţa a 65.000 de oameni, într-un show în care a fost doar o trupă în deschidere.

Întărită cu John Sinclair la clape, trupa lui Ozzy înregistrează albumul No More Tears, apărut în septembrie ‘91, care înseamnă o oarecare schimbare de direcţie muzicală, spre un sound mai soft şi o structură mai aşezată. Seria de piese grele formată din No More Tears, Mama I’m Coming Home şi I Don’t Want To Change The World, intens difuzate de către posturile de radio din întreaga lume, îi aduc lui Ozzy un premiu Grammy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel