Persoanele vaccinate împotriva Sars-Cov-2, fără imunitate după 7 luni? Emilian Popovici, explicații

Epidemiologul Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, a explicat când va fi necesară o a treia doză de vaccin la persoanele imunizate deja împotriva Sars-Cov-2.

"Aș vrea să fac o precizare, s-au dat mai multe evaluări de acest fel. Întâi s-a spus că are eficiență 4 luni, după aceea 6 luni, acum 7-8 luni. Nu s-a făcut o precizare care este foarte importantă. În momentul în care vorbești despre eficiența unui vaccin în timp te referi la perioada de timp care a trecut între momentul în care cei din lotul urmărit au fost vaccinați complet, până la momentul prezent. Deci dacă de la momentul în care persoanele respective urmărite prin studii au fost vaccinate complet și până acum au trecut 7 luni, spunem că este valabilitate sau eficiență de 7 luni, dar asta nu înseamnă că această eficiență nu se va mări în timp.

Deci vor trece 8 luni și vom spune 8 luni, 9 luni, 10 luni, 11 luni etc. Poate să fie un an sau doi, să dea Dumnezeu să fie. Deci, nu este ceva stabilit că după 7 luni se pierde protecția postvaccinală. Se măsoară această perioadă de la momentul când s-a început studiul și până la momentul prezent. Nu poți să spui că vaccinul e eficient 5 ani, când încă nu au trecut acei 5 ani.", a explicat Emilian Popovici la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel