Impactul COVID-19 asupra persoanelor sănătoase. Medicul Ştefan Busnatu arată care este RISCUL

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ştefan Busnatu, şef de Lucrări al Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", a vorbit despre pandemia de coronavirus și susține că și persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace.

Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace, iar pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19, afirmă medicul cardiolog Ştefan Busnatu, şef de Lucrări al Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

"Din datele preliminare, unele din China şi altele din Italia, se poate afirma că, într-adevăr, COVID-19 poate provoca leziuni ale muşchiului cardiac. Mortalitatea pentru pacienţii cu COVID-19 cu boală cardiacă în China continentală a fost de 10,5% între 30 decembrie şi 11 februarie, potrivit cercetărilor efectuate de Centrul Chinez de Control şi Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru că pacienţii cu afecţiuni cardiace subiacente sunt mai predispuşi să experimenteze leziuni miocardice sau cardiace în timpul infecţiilor cu COVID-19", susţine medicul, citat într-un comunicat de presă al UMF "Carol Davila".

Și persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de afecţiuni cardiace

"O nouă cercetare, publicată vineri în jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat că virusul COVID-19, la fel ca şi celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a arătat că şi persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiacă. Atunci când acest lucru se întâmplă, se produce o inflamaţie sau o infecţie a muşchiului cardiac în sine, numită miocardită. De asemenea, se pare că, la persoanele care au decedat, cauza morţii a fost o aritmie fatală şi nu este clar în întregime de ce se întâmplă acest lucru, dar este o observaţie care a fost făcută de specialişti şi se încearcă o mai bună înţelegere a acestui fenomen", explică medicul.

Persoanele cu boli de inimă trebuie să continue să îşi ia medicamentele prescrise

"Dacă sunteţi o persoană cu boli de inimă şi sunteţi pe tratament medicamentos, este foarte important să continuaţi să luaţi medicamentele. Dacă nu luaţi medicamente, riscaţi alte lucruri rele. O serie de grupuri de experţi care au revizuit informaţiile ştiinţifice actuale au ajuns la un acord cum că lipsesc dovezile concrete care să sprijine speculaţiile conform cărora medicamente utilizate în bolile cardiovasculare, precum inhibitorii enzimei de conversie şi blocanţii receptorilor de angiotensină, cresc şansele de infecţii severe cu COVID-19", spune cardiologul.

Potrivit acestuia, oprirea medicamentelor poate fi periculoasă şi poate duce la înrăutăţirea stării pacientului.

Vaccinul antigripal nu oferă nicio protecţie împotriva COVID-19

Medicul cardiolog susţine că vaccinul antigripal nu oferă nicio protecţie împotriva COVID-19.

"Pe baza informaţiilor actuale, se pare că persoanele vârstnice cu boală cardiacă ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau cu un cumul de factori de risc cardiovasculari sunt mai susceptibile de a dezvolta simptome mai severe. Dacă aveţi peste 65 de ani sau aveţi condiţii de sănătate subiacente, ar trebui să vă luaţi şi mai multe măsuri de precauţie şi să rămâneţi cât mai mult acasă", a mai arătat Ştefan Busnatu, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel