Persoanele cu mască pot fi identificate. Japonezii au dezvoltat un sistem de recunoaștere facială

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O companie japoneză a dezvoltat un sistem de recunoaștere facială cu o precizie de 99,9%, chiar și în condițiile în care fața este acoperită de masca ce limitează transmisia coronavirusului.

Compania japoneză NEC, care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială, a lansat unul care poate identifica oamenii chiar și atunci când poartă măști, cu atât mai necesar în contextul pandemiei care impune purtarea măștilor sanitare. Firma tehnologică lucrase deja la un sistem care să răspundă nevoilor persoanelor alergice care poartă măști - o practică obișnuită în Japonia - când pandemia COVID-19 a determinat-o să accelereze dezvoltarea.

"Nevoile au crescut și mai mult în contextul pandemiei, deoarece starea de urgență a continuat mult timp, așa că am introdus această tehnologie pe piață", a declarat pentru Reuters Shinya Takashima, asistent manager al diviziei de platforme digitale NEC.

Sistemul analizează părțile feței care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii, fruntea, pentru a verifica identitatea persoanei. Verificarea durează mai puțin de o secundă și are o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC.

Înainte de pandemia de coronavirus, algoritmii de recunoaștere facială nu reușeau să identifice 20-50% din imaginile persoanelor care purtau măști, conform unui raport al Institutului Național de Standarde și Tehnologie, dar până la sfârșitul anului 2020, nivelul de precizie a fost mult îmbunătățit. Noul sistem a fost pus în vânzare în octombrie, iar printre clienți se numără Lufthansa și Swiss International Airlines, potrivit Publika.md.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel