Persoane plasate în carantină sub pază în urma unor ”acțiuni banale”. Apel către populație

Prefectura Bistrița-Năsăud face apel către cetățeni să respecte măsurile impuse de autorități în ceea ce privește limitarea răspândiri virusului SARS-CoV-2. 

Numai în județul Bistrița-Năsăud 17 persoane au fost plasate în carantină instituţionalizată, sub pază, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu!

În urma acţiunilor de verificare efectuate de poliţişti, împreună cu celelalte structuri integrate, în perioada 15 mai - 1 iunie, au fost identificate 17 persoane care nu au respectat măsurile care se impun odată cu aplicarea măsurii izolării la domiciliu.

Ce au făcut persoanele

”Motivele cu care aceste persoane au încercat să se justifice sunt acţiuni banale, dar care pot avea repercusiuni grave pentru cei din jur! Astfel, reamintim tuturor celor aflaţi în izolare că vizitele la iubit/iubită, plimbările, fie ele în localitatea de domiciliu sau în afara acesteia, activităţile de amenajare/renovare sau efectuarea de cumpărături sau alte activităţi care implică deplasarea în afara locuinţei sunt riscante pentru sănătatea persoanelor cu care intraţi în contact”, spun reprezentanții Prefecturii. 

"Fac din nou un apel către toţi cetăţenii care se află în izolare la domiciliu şi le reamintesc că respectarea acestei măsuri este benefică atât pentru sănătatea lor, cât şi pentru a celor din jur! Ştiu că nu este uşor, dar faptul că ne aflăm într-o perioadă de relaxare nu înseamnă că nu mai trebuie să ne protejăm, înseamnă că trebuie să ne asumăm măsurile de igienă, distanţare socială şi siguranţă reluându-ne, treptat, activităţile zilnice. Fac un apel la responsabilitate, discernământ şi răbdare pentru a putea să ne revenim pe deplin la vieţile noastre aşa cum le ştiam înainte de pandemie!", transmite prefectul Stelian Dolha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel