Pericolul la începerea anului școlar 2020-2021. Dr. Craiu: Aici e marele RISC

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat în ce condiții apare riscul de infectare cu SARS-CoV-2, odată cu începerea noului an școlar. 

Dr. Mihai Craiu a atras atenția că pericolul începe din momentul în care o picătură de salivă purtătoare de virus cade pe o suprafață.

”Trebuie să știm că anumite suprafețe, precum plasticul sau oțelul inoxidabil, pot să permită supraviețuirea virusului câteva zeci de ore bune, adică și a doua zi poți lua virusul, de aceea trebuie să ne spălăm pe mâini. Pe produsele de origine biologică, precum cartonul, pielea, durata de supraviețuire e mult mai scurtă. O altă metodă de transmitere este prin picături mari - cele pe care le transmitem când vorbim, strănutăm, cântăm, vizibile cu ochiul liber. Acestea cad jos pe sol, ele plutesc foarte puțin, numai pe o rază mică, în jurul a 2 metri, de aceea e bine să păstrăm distanța. A treia posibilitate de transmitere e prin aerosoli, particulele foarte mici pe care nu le vedem, care se pot transmite la distanță mai mare de 1,5 - 2 metri, de aceea trebuie mască” a spus medicul, la Digi24. 

Medicul primar a subliniat că trebuie curățate bine clanțele și aerisite clasele. În același timp, dr. Mihai Craiu și-a exprimat speranța să nu apară focare în școală. ”Nu poți decât să speri și să mă gândesc că va fi bine, în primul rând pentru dascălii care au anumite vârste și comorbidități și pentru bunicii care vor duce și aduce copiii de la școală, aici e marele risc. Dacă în familie există un singur părinte și acela cu boli sau bunici care au boli grave, cred că trebuie așteptat măcar intervalul de 14 zile, în care se vede dacă școala nu respectă regulile și vor apărea microfocare și atunci părintele știe ce are de făcut, adică învățământ online” a mai precizat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel